Op stap met paard en kar

Op stap met paard en kar
Info VVV Lo-Reninge
Markt 17 a
8647 Lo-Reninge
058/ 28 91 66


9.30 uur :onthaal met een kopje koffie en boterkoek

 

10.00 uur : de huifkar staat u op te wachten op de Markt te Lo. Via landelijke weggetjes rijden we naar Alveringem waar u vooraf een keuze kunt maken uit een bezoek brengen aan het Mout- & Brouwhuis De Snoek of  in een plaatselijke herberg genieten van een degustatie van 3 streekbiertjes waar u ook enkele volksspelen kunt beoefenen.

Omstreeks 12.00 u vertrekt u met de huifkar naar een rabarberboerderij

 

13.00 uur : Picknick op de hoeve.

 

14.00 uur : na het middagmaal krijgt  u een rondleiding op de rabarberhoeve met aandacht voor de rabarberplant en de verwerking ervan. Rabarber is een plant die vroeger bekend was in onze streken en nu weer aan belangstelling wint. Op de groenteboerderij is de rabarber een ware specialisatie. Tijdens de rondleiding wordt er aandacht besteed aan de verschillende variëteiten, de opkweek van het plantgoed, het teeltverloop, de oogst,... Naast het teelt technische bedrijfsgebeuren rond de rabarberteelt krijgt u een idee van de brede waaier van gebruiksmogelijkheden van rabarber in de keuken. Uiteraard kunt u achteraf ook proeven van koffie met rabarbergebak, rabarberwijn en rabarberijs.

 

16.00 uur : u verlaat de hoeve en rijdt  met de huifkar richting de Markt van Lo.

 

17.00 uur : einde dagtrip

Prijs: € 58 P.P. vanaf 20 personen, inclusief picknick

inbegrepen in de prijs: huur huifkar, koffie met boterkoek, 3 streekbiertjes en spelen van volksspelen, picknick, rondleiding en degustatie rabarberhoeveCopyright © 2018 VVV Lo-Reninge • Webdesign by Adiatis