De Molenaar achterna

De Molenaar achterna
Markt 17 a
8647 Lo-Reninge
058/ 28 91 66

10.00 uur : onthaal met een kopje koffie en een boterkoek.

 

10.30 uur : tijdens de  wandeling doorheen de stadskern komt men langs de Abdijkerk, de kapel van het vroegere klooster (nu de raad- en trouwzaal), het Stadhuis, het Vateplein, 

de Duiventoren, de Markeymolen , de Westpoort en de Caesarsboom.

 

12.00 uur :  het middagmaal is voor u gereserveerd. Maak vooraf de keuze van de groep bekend (de hele groep neemt hetzelfde menu;  menukeuze zie verder).

 

14.00 uur: naar Terdeghem “een traditioneel dorp in het hart van Vlaanderen”. Omdat er geen enkele grote verkeersas doorloopt, biedt het een gevoel van rust en sereniteit.

We brengen er een bezoek aan de Steenmeulen met uitleg in het Vlaams door de molenaar of zijn vrouw. De Steenmeulen behoort sinds 1938 toe aan de familie Markey, afkomstig van Lo-Reninge en produceerde tot 1965 op industriële schaal bakkersbloem en tot 1980 meel voor dieren. Nu worden nog verschillende bloemsoorten gemalen om didactische redenen. Aan de voet van de molen vind je ook een plattelandsmuseum met oude landbouwmachines en gebruiksvoorwerpen uit de 19e eeuw. In de ontvangstzaal kan je proeven van ambachtelijke bieren en van pannenkoeken gemaakt met meel uit de molen.

 

 

18.00 uur: einde dagtrip

 

Prijs: € 25 p.p. middagmaal excl.

prijs vanaf 30 pers.

 

Copyright © 2018 VVV Lo-Reninge • Webdesign by Adiatis